Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem
Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem je skvělá lahůdka.
Ingredience:
zelený chřest 400 gschwarzwaldská šunka 150 g
vejce 4 ks
sýr Grana Padano Billa 50 g
vinný ocet 3 PL
bobkový list 1 ks
sůl a pepř 1 špetka
Postup přípravy:
Tenké stonky chřestu očistěte a ulomte dřevnaté konce, dlouhé asi 3 cm. Nevyhazujte je a použijte je později například k přípravě zeleninového vývaru. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečků a vložte do vařící osolené vody na 10 minut. Ihned po uvaření ponořte chřest do studené vody, aby se zastavil var a zachovala se křehkost a barva zeleniny. Rozdělte ho do 4 svazečků, každý zabalte do šunky, přendejte do zapékací mísy a zakapejte olivovým olejem. Vložte do trouby předehřáté na 190°C a zapékejte po dobu 15 minut. Mezitím si připravte ztracená vejce: do rendlíku dejte 300 ml vody, ocet, lžičku soli a bobkový list. Když voda začne vřít, snižte teplotu, aby voda jen jemně probublávala ode dna. Pomocí vidličky vytvořte ve vodě vír a vklepněte do něj vejce. Po 4 minutách bílek na povrchu ztuhne, ale žloutek uvnitř zůstane měkký. Vejce opatrně vyjměte, rozložte na zapečený chřest, opepřete a osolte.
Sex a vztahy:
REKLAMA:
