Sicílie je jednou z nejznámějších oblastí Itálie. Možná proto, že se jedná o opravdu turisticky exponovaný ostrov a možná také proto, že se i v něm najdete spoustu zajímavých památek. Mnohem známější je ale Sicílie především díky kořenům místních mafií z dob americké prohibice a také díky jedinečné kuchyni. Jaká je například pizza nebo těstoviny krásné Sicílie?
Sicilská pizza? Velké charisma a neopakovatelná chuť
Pizza je pokrm, který se po celé Itálii vyrábí a jí už od doby starověkého Říma. Časem se ve všech provinciích a krajích Itálie ale vyvinula ohromná spousta receptů, které jsou mnohdy velice rozdílné. Jedním z takových receptů je i typická sicilská pizza. Je z o něco tlustějšího těsta, než pizza například od severu Itálie a zároveň je založená především na hodně výrazném a bohatě kořeněném rajčatovém základu. Sicilskou pizzu tak poznáte především podle chuti, která má oproti jiným pizzám opravdu výrazné charisma.
Populární sicilské masové koule
Originální recepty najdeš také v oblasti těstovin. Konkrétně klasické boloňské špagety známé po celém světě tady vyrábí trošičku jinak. Nedělají je s klasickou omáčkou z kořenové zeleniny a rajčat s mletým masem. Naopak z mletého masa udělají kuličky, které nejdříve orestují, pak zadělají na základ omáčky a teprve poté je dovaří v připravené rajčatové omáčce. Naprosto dokonalý recept, který se dostal na přední pozice romantických jídel po celém světě.
Zdroj → Photo by Fidel Fernando on Unsplash
Prosecco Siciliano osvěží každého
A jako malý hřeb článku si pro tebe připravím i připomenutí velice oblíbeného šumivého vína Prosecco, které je známé po celém světě. Co si ale možná nevěděla je fakt, že trochu zvláštní a svoje prosecco vyrábí také zde na Sicílii a rozhodně stojí rovněž za ochutnání! Koneckonců ti ho ale sami nabídnou v každé dobré sicilské restauraci. Buon appetite!