Velikonoční nádivka s uzeným masem
Potřebujete:
10 ks den starých rohlíků
300 g vařeného uzeného masa
6 vajec
150 ml mléka
3 hrsti mladých kopřiv/ petrželky, pokud nemáte kopřivy
50 g másla
slunečnicový olej na vymazání pekáčku
špetka muškátového oříšku
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C.
Rohlíky a vařené uzené maso nakrájejte na kostičky a dejte je do větší mísy.
Oddělte žloutky od bílků a společně s pokrájenými kopřivovými listy, mlékem
a rozpuštěným máslem přidejte do připravené směsi a promíchejte.
Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a opatrně vmíchejte k ostatním surovinám.
Směs ochuťte špetkou muškátového oříšku, čerstvým pepřem a solí a přelijte do pekáčku vymazaného slunečnicovým olejem.
Nechte péct zhruba 40 minut, dokud nebude nádivka pevná a upečená dozlatova.