Telecí polévka se zeleninou
400 g telecího masa na polévku
300 g mletého telecího masa
2 ks brambor - oloupané,nakrájené
1 ks větší mrkve - očištěné, nakrájené
1 stonek řapíkatého celeru
3 ks bílé cibule
2 lžíce hladké mouky
60 g másla
2 l zeleninového vývaru
4 špetky soli
4 špetky mletého pepře
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostky.
Mleté maso osolte, opepřete a z masa vytvarujte malé kuličky.
V hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku.
Jíšku zalijte za stálého míchání vývarem.
Do vývaru nasypte kostky masa, na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou mrkev, nakrájený celer a oloupanou, překrojenou cibuli.
Přidejte postupně kuličky z mletého masa a polévku vařte až je maso měkké. Občas polévku promíchejte.
TIP:
Do kuliček můžete přidat lžičku bramborového škrobu a nasekané, oblíbené bylinky.