Dnes ti dám tip na výbornou česnekovou omáčku, takovou co máš hotovou raz dva. Často ji dělám dětem na večeři s těstovinami a kuřecím masem. Děti se po ní můžou utlouct a já mám teplou večeři hned hotovou. I manžel si ji nemůže vynachválit. Zkus a určitě si tento recept najde místo ve tvé kuchařce. A ta vůně česnekové omáčky okamžitě pohltí celou rodinu.
Malý tip ode mě: zkus koupit široké těstoviny tzv. tagliatelle, místo obyčejných kolínek. Hned jídlo dostane úplně jiný rozměr a ty si budeš připadat jak hotový masterchef.
Zdroj → Fotka od RitaE z Pixabay
Na přípravu budeš potřebovat:
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 palička česneku
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 500 ml vody
- hrstka petrželky
- špetka muškátového oříšku
- 1 kostka maggi zeleninový bujon
- 200 ml smetany
Postup přípravy:
- Paličku česneku rozkrojíš a dáš péct na 15min do předehřáté trouby na 180 stupňů.
- Cibuli nakrájíš na kostičky, zpěníš na oleji a zasypeš moukou.
- Připravenou jíšku zaliješ za stálého míchaní vodou. Přidáš kostku bujonu a povaříš.
- Těstoviny uvaříš dle návodu. Pokud chceš do omáčky přidat kuřecí maso.
- Nakrájej ho na nudličky a osmahni na rozpáleném oleji.
- Kuřecí maso si osol a opepři.
- Upečený česnek vymačkáš do omáčky.
- Přilijeme smetanu, muškátový oříšek, nasekanou petrželku a promícháme.
- Hotovou omáčku s kuřecím masem naservíruješ s uvařenými těstovinami, vršek můžeš ještě posypat nadrobno nakrájenou čerstvou červenou paprikou, dle toho jak to doma máte rádi.
A můžeš podávat. Užij si to lahodnou vůni omáčky, která tě omámí 🙂